Актуално

Професор Лазар Груев е първият гост за 2020 г. в Гостната на правника

На 17 февруари 2020 г. Гостната на правника в СЮБ посрещна първия гост за 2020 г. - проф. Лазар Груев.

Почти в традиция се превърнаха срещите с изявени юристи в Гостната на правника. Те привличат все повече желаещи да участват - студенти по право в СУ, УНСС, ПУ, НБУ, практикуващи юристи, университетски преподаватели, научни работници. Тук наистина могат да се срещнат три поколения юристи.

Представяне на стихосбирката "Отразени мигове" на проф. Снежана Начева

На 20.02.2020 г. в СЮБ, пред препълнена зала с колеги, приятели и гости, проф.Снежана Начева представи новата си книга "Отразени мигове", едно прекрасно издание на Университетско издателство "Св.Кл.Охридски".

Кръгла маса "Индекс на Интегритета на съдебната система 2019 - 2020 г." Възможност за онлайн участие

Във връзка с предстоящата КРЪГЛА МАСА "Индекс на Интегритета на съдебната система 2019 - 2020 г.", която ще се проведе на 26.06.2020 г. от 11.00 ч. в залата на Съюза на юристите в България, имате възможност да участвате онлайн на следния електронен адрес: https://bbb.gateway.bg/b/jpq-9df-h44

Съюзът на юристите в България подготвя за издаване поредния литературен сборник "Темида - 7"

Уважаеми колеги,
Подготвяме за издаване поредния литературен сборник „Темида -7“. Молбата ни е да изпращате вашите произведения на адрес library@sub.bg в обем до четири (4) страници, формат word, шрифт Times New Roman 14.
Моля да ни предоставите и кратки биографични данни не повече от десет (10) реда.
Краен срок: 01 септември 2020 г.
Тел.: 0886 51 83 98 - Сабиха Мехмедова, секретар на Културния дом към СЮБ;

Кети Бозукова представи новите си стихосбирки - "Прозорец от спомени" и "Неми думи"

На 2 декември 2019 г. в салона на Съюза на юристите в България г-жа Кети Бозукова, гл. секретар на Съюза, представи новите си стихосбирки   - "Прозорец от спомени"  и "Неми думи". Събитието беше организирано от Културния дом при СЮБ.  Проф. Снежана Начева, председател на Културния дом при СЮБ, приветства гостите и представи авторката.

Продължават срещите с изявени юристи в Гостната на правника

Третият поканен Гост в Гостната на правника бе адвокат Даниела Доковска

            Повече от три часа продължи срещата на адвокат Доковска с колеги, преподаватели, студенти от СУ „Кл. Охридски“, УНСС и НБУ, представители на съдебната власт.