Актуално

Представяне на книгата „Пеперудени необятности“ с автор Кети Бозукова – главен секретар на СЮБ

На 29 февруари 2024 г. в голямата зала на Съюза на юристите в България се състоя представяне на книгата „Пеперудени необятности“ (поезия) с автор Кети Бозукова – главен секретар на СЮБ. Събитието бе открито от професор Снежана Начева – председател на Културния дом при СЮБ. Думи за книгата произнесоха академик Благовеста Касабова – член на Съюза на българските писатели и Сули Сеферов – художник на книгата.

Концерт на оркестъра на юристите в Бургас

На 11 юни 2023 г. от 18 ч. в зала "Георги Баев" на Морско казино гр. Бургас, концерт изнесе струнният оркестър на Съюза на юристите в България, носител на "Златна лира" - 2000 г. и "Кристално огърлие" - 2020 г. на СБМТД, с гост-диригент Петър Ганев и концертмайстор Лъчезара Димитрова - Насрула. В програмата бяха  включени произведения на Менделсон, Гуно, Лехар, Моцарт, Шостакович, Владигеров и др.

Министерство на правосъдието обявява процедура по подбор на кандидати за съдия в ЕСПЧ

Във връзка с изтичането на мандата на българския съдия Йонко Грозев на 12 април 2024 г., Министерството на правосъдието повторно обявява процедура по подбор на кандидати за нов български съдия в ЕСПЧ.