Декларации

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА СЮБ

Изпълнителното бюро на Съюза на юристите в България (ИБ на СЮБ) на свое заседание с тревога обсъди информацията за избухналото взривно устройство по маршрута на движение на главния прокурор на Република България.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ „СЪЮЗ НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ“

Относно внесения законопроект от група народни представители от ПП ГЕРБ и ПП "Обединени патриоти" за изменение и допълнение на ЗСВ – вх.№ 754-01-35 от 4 юли 2017г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Съюзът на юристите в България категорично подкрепя позицията на съсловните магистратски неправителствени организации, изразена в откритото писмо от 27.10.2015 г. по отношение проекта на Министерство на финансите за Закон за държавния бюджет за 2016 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Съюзът на юристите в България, най-голямата правна неправителствена организация в България, с дълбоко възмущение осъжда ужасния терористичен акт, извършен срещу редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо" и избитите невинни заложници в магазина за храна кашер в квартала Порт де Венсен в Париж.

ИЗЯВЛЕНИЕ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Съюзът на юристите в България заявява, че ще извърши обстоен анализ на проведените през тази година избори за членове на Висшия съдебен съвет и конституционни съдии от парламентарната квота, както и за главен прокурор от Висшия съдебен съвет, мотивиран от Декларацията на Централния съвет на Съюза на юристите в България от 29.11.2012 г., препоръките от докладите за 2011 и 2012 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЦЕНТРАЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Централният съвет на Съюза на юристите в България намира, че извършените избори от Народното събрание за членове на Висш съдебен съвет от парламентарната квота и за конституционни съдии са проведени в условията на публична, но непрозрачна процедура без критерии при номинациите

ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЮБ относно терористичния акт, извършен на 18 юли 2012 г. в гр. Бургас

Съюзът на юристите в България, най-голямата правна неправителствена организация в България с дълбоко възмущение осъжда ужасния терористичен акт, извършен на летище Бургас на 18.07.2012 г. срещу граждани на държавата Израел.